Psychologiepraktijk Zayla Hogervorst

Hoe werk ik

Allereerst werk ik vanuit het principe van gelijkwaardigheid. Het gaat erom dat jij je prettig voelt en dat we samen kijken naar wat jou kan helpen je te uiten, meer over jezelf te ontdekken en met jouw klachten om te gaan.

Verschillende methodes heb ik om mee te werken: Coachings- en counsellingsgesprekken zijn het voornaamste. Waarbij het accent niet altijd hoeft te liggen op diep ingaan op je verleden, maar vooral op het heden en de toekomst.

Verder werk ik met mijn eigen ervaring als ervaringsdeskundige, waardoor de ander zich sneller begrepen voelt dan bij iemand die zelf niet hoogsensitief is.

Tevens werk ik met verschillende andere methodes, integratief, lichaamsgericht, mindfulness, (geleide) meditatie, ontspanningsoefeningen, assertiviteitstraining e.d.

Ook vind ik het belangrijk om praktische tips en oefeningen mee te geven, die aansluiten op jou persoonlijk en jouw situatie.

Een onderdeel van het coachings proces is te leren accepteren dat jouw hoogsensitiviteit een deel van jou is. En dat jij er mag “zijn”.